....................5 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ 6 AKÜYE YÜKSELTMEK VE İNVERTER TAKMAK....................

MALZEMELER...
**  1 ADET 6 AKÜLÜ BEYİN  **
**  1 ADET 6 AKÜLÜ İNVERTER  **
**  1 ADET 6 AKÜLÜ KALİTELİ ŞARJ ALETİ  **
**  1 ADET 12 VOLT 20 AMPER AKÜ  **
**  1 ADET VİTESLİ GAZ KOLU **

BU PARCALARI TAKARSANIZ
**  HIZINIZ YÜZDE 30 ARTAR  **
**  GÜÇ YÜZDE 50 ARTAR **
**  MESAFE YÜZDE 30 ARTAR  **
**  HIZ SON ANA KADAR EN YÜKSEK SEVİYEDE OLUR  **
**  AKÜLERİN GENEL ÖMRÜ İKİ KATINA ÇIKAR  **
**  ARAÇ 150 CC BENZİNLİ SCOTER GİBİ OLUR  **

AKÜ SATIN AL - ŞARJ ALETİ SATIN AL - BEYİN SATIN AL - KONVERTÖR SATIN AL


....................5 YADA 6 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETE İNVERTER TAKMAK....................
SADECE İNVERTER TAKABİLİRSİNİZ 
**  MESAFE EN AZ YÜZDE 30 ARTAR  **
**  AKÜLER BİTERKEN HIZINIZ DÜŞMEZ SON ANA KADAR EN YÜKSEK HIZA ULAŞILIR  **
**  AKÜLERİN GENEL ÖMRÜ İKİ KATINA ÇIKAR  **
**  SADECE İNVERTER HIZI ARTTIRMAZ FAKAT HIZINI DÜŞMEZ  **

AKÜ SATIN AL - ŞARJ ALETİ SATIN AL - BEYİN SATIN AL - KONVERTÖR SATIN AL

 
....................5 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ 7 AKÜYE YÜKSELTME....................
GEREKEN MALZEMELER..
**  2 ADET 12VOLT 20 AMPER AKÜ **
**  1 ADET 7 AKÜ İNVERTÖRLÜ BEYİN  **
**  1 ADET 7 AKÜ 4 AMPER ŞARJ ALETİ  **

BU MALZEMELER TAKILIRSA
**  MESAFE EN AZ YÜZDE 50 ARTAR  **
**  AKÜLER BİTERKEN HIZINIZ DÜŞMEZ SON AA KADAR AYNI SÜRATTE OLUR  **
**..AKÜLERİN GENEL ÖMRÜ İKİ KATINA ÇIKAR  **
**  SÜRAT EN AZ YÜZDE 75 ARTAR  **
**  GÜÇ İKİ KATINA ÇIKAR  **

AKÜ SATIN AL - ŞARJ ALETİ SATIN AL - BEYİN SATIN AL - KONVERTÖR SATIN AL

 

....................6 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ 7 AKÜYE YÜKSELTME....................
GEREKEN MALZEMELER..
**  1 ADET 12VOLT 20 AMPER AKÜ  **
**  1 ADET 7 AKÜ İNVERTÖRLÜ BEYİN  **
**  1 ADET 7 AKÜ 4 AMPER ŞARJ ALETİ 180 TL  **
BU MALZEMELER TAKILIRSA
**  MESAFE EN AZ YÜZDE 50 ARTAR  **
**  AKÜLER BİTERKEN HIZINIZ DÜŞMEZ SON AA KADAR AYNI SÜRATTE OLUR  **
**  AKÜLERİN GENEL ÖMRÜ İKİ KATINA ÇIKAR  **
**  SÜRAT EN AZ YÜZDE 35 ARTAR  **
**  GÜÇ İKİ KATINA ÇIKAR  **

AKÜ SATIN AL - ŞARJ ALETİ SATIN AL - BEYİN SATIN AL - KONVERTÖR SATIN AL

 

....................4 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ 5 AKÜYE YÜKSELTME....................

Malzemeler

**   ADET İLAVE AKÜ  **
**  1 ADET İNVERTÖRLÜ KUVVETLİ BEYİN  **
**  1 ADET KALİTELİ 5 AKÜLÜ ŞARJ ALETİ  **
BU PARÇALAR TAKILIRSA 
**  GÜÇ 8 KAT ARTAR  **
**..İNVERTÖRLÜ BEYİN İLE HEM SÜRAT YÜZDE 40 ARTAR HEM AKÜLERİN ÖMRÜ UZAR..*

**  MOTOR ÇOK SERİ OLUR  **

AKÜ SATIN AL - ŞARJ ALETİ SATIN AL - BEYİN SATIN AL - KONVERTÖR SATIN AL

 

....................4 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ 6 AKÜYE YÜKSELTME....................

Malzemeler

**  2 ADET İLAVE AKÜ  **
**..1 ADET İNVERTÖRLÜ 6 AKÜ KUVVETLİ BEYİN  **
**..1 ADET KALİTELİ 6 AKÜLÜ ŞARJ ALETİ  **
BU PARÇALAR TAKILIRSA 
**  GÜÇ 8 KAT ARTAR  *
**  İNVERTÖRLÜ BEYİN İLE HEM SÜRAT YÜZDE  750 ARTAR HEM AKÜLERİN ÖMRÜ UZAR  *

**..MOTOR ÇOK ÇOK SERİ OLUR MESAFE ÇOK ARTAR  ** 

AKÜ SATIN AL - ŞARJ ALETİ SATIN AL - BEYİN SATIN AL - KONVERTÖR SATIN AL

 

BU YAZININ TAMAMINI OKUYUNUZ LÜTFEN  BOŞ MUHABBETE TELEFON AÇMAYINIZ....

 CEVABI BURADA OLAN SORULARI TELEFON YADA MAİL YOLU İLE CEVAPLAMIYORUZ....

ŞAHSİ SORULARINIZI SADECE  MAİL YADA WATSUP YOLUYLA CEVAPLAYABİLİYORUZ..

SORULARULARINIZI TELEFON AÇARAK DEĞİL WATSUP ÜZERİNDEN SESLİ YADA YAZILI MESAJ YOLUYLA SORUNUZ 

LÜTFEN 

ok-hareketli-resim-0310ok-hareketli-resim-0310ok-hareketli-resim-0310ok-hareketli-resim-0310AKÜ EKLEME HIZLANDIRMA  NASIL OLUYOR... ok-hareketli-resim-0309ok-hareketli-resim-0309ok-hareketli-resim-0309ok-hareketli-resim-0309

 

 YOUTUBE KANALIMIZ

AKÜ SATIN AL - ŞARJ ALETİ SATIN AL - BEYİN SATIN AL - KONVERTÖR SATIN AL

 

SORU... BEYİN ALCAM HIZI ARTTIRIRMI VİTESLİ BEYİN SATIYORLAR HIZ ARTARMI ?

GENEL CEVAP ....ELEKTRİKLİ SCOTERLARDA HIZLANDIRMA YAPMAK DEMEK SADECE BEYİN DEĞİŞTİREREK MÜMKÜN OLMAZ.. BAZI KİŞİLER BEYİN DEĞİŞTİREREK HIZLANDIRMA YAPTIĞINI İDDAA ETMEKTELER ÖYLE BİRŞEY YOKTUR BEYİN DEĞİŞTİREREK ANCAK AKIM YÜKSELTİRSİNİZ SADECE BEYİN DEĞİŞMESİ İLE HIZ ARTMAZ.. HIZ ARTTIRMAK VAR OLAN TEKERLEĞE DAHA FAZLA VOLTAJ VERMEK İLE MÜMKÜN OLUR ÖRNEĞİN MOTOR 4 AKÜLÜ İSE SİZ BU ARACA 5 AKÜ VOLTAJI VERİRSENİZ SÜRAT ARTAR.. 5 AKÜLÜ İSE 6 AKÜ VERİRSENİZ SÜRAT ARTAR.. 6 AKÜLÜ İSE 7 AKÜ VEREMESSİNİZ ÇÜNKÜ 6 AKÜLÜ BEYİNLERİN ÇIKIŞ VOLTAJLARI 6 AKÜ VOLTAJINA GÖRE TASARLANMIŞTIR 7 AKÜ VERİLDİĞİNDE YÜZDE 95 İHTİMALLE BEYİN YANAR .. 6 AKÜLÜ BEYİNLERDE 7 AKÜYE YÜKSELTEMK YANİ HIZ ARTTRMAK ANCAK BEYİN DEĞİŞTİRMEK İLE MÜMKÜN OLUR .ELEKTRİKLİ MOTORA SAHİP ARAÇLARDA GÜÇ BEYİNİN VERDİĞİ AKIM İLE SINIRLIDIR BEYİN 35 AMPER İE O BEYİN SÖKÜLÜP 50 AMPER BEYİN TAKILDIĞINDA GÜÇ ARTAN AMPER ORANINDA ARTAR YANİ DAHA İYİ YOKUŞ ÇIKAR. YÜKSEK AKIMLI BEYİN ARACA TAKILDIĞINDA HIZ ARTMAZ... HIZ ARTMANIN TEK YOLU MOTORA ÇALIŞMA VOLTAJINDAN DAHA FAZLA VOLTAJ VERİP DEVİR ARTTIRMAKTIR BUNUN BAŞKA BİR YOLU .. PEKİ BUNU YAPINCA TEKER YANAR HADDİNDEN FAZLA VOLTAJ VERİRSENİZ YANAR.. TÜM ELEKTRİKLİ BİSİKLET SCOTER VE ARABA MOTORLARI ADINA SÖYLÜYORUM ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN TÜMÜNDE YÜZDE 30 HIZLANDIRMA ÇOK ÇOK MÜSAİTTİR.. KENDİ MODİFİYE ETTİĞİM ARAÇLARIN YANDIĞINI HİÇ GÖRMEDİM... AŞIRIYA KAÇILMADIĞI SÜRECE HİÇ BİR ZAMAN BİR SORUN ÇIKMAZ.. 

 

SORU.....ELEKTRİKLİ BİSİKLETİM KENDİ KENDİNE GİDERKEN ŞARJ OLSUN İSTİYORUM NASIL NE YAPABİLİRİM..

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER ZATEN KENDİ KENDİNE ŞARJ EDER TÜM MARKA MODELLERDE AYNI DURUM SÖZ KONUSUDUR.BUNUN İÇİN EKSTRA APARAT OLMAZ ANCAK HARİCİ BİR ENERJİ KAYNAĞI İLE BENZER DURUM SÖZ KONUSU OLABİLİR TÜM ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER HER HANGİ BİR ŞEKİLDE MOTOR OLAN TEKERLEKLERİ DÖNÜYORSA ÜRETTİĞİ ENERJİYİ BEYİN ÜZERİNDEN DİREK AKÜYE AKIM SINIRLAMA OLMAKSIZIN AKTARIR.DÜZ YOLDA YADA YOKUŞ AŞAĞI GİTMİŞ OLMAK BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEZ ARACIN TEKERLEĞİ DÖNÜYORSA ELEKTRİK ÜRETİLİR VE ÜRETİLEN ENERJİ AKÜYE DOLAR.TATMİN OLMAK İSTENİRSE ELEKTRİKLİ BİSİKLETİNİZDEN HER HANGİ BİR AKÜYÜ YADA TÜM AKÜLERİ SÖKÜNÜZ KORNAYA SABİT ŞEKİLDE BASINIZ ELİNİZLE ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ KOŞARAK İKTİRİNİZ KONTAK AÇIK DURUMDA İKEN KORNA DİREK ÇALIŞMAYA BAŞLAR ARACIN ÜZERİNDE AKÜ OLMADIĞI HALDE KORNA BAĞIRIR FARIDA AÇABİLİRSİNİZ..ÇALIŞACAKTIR.ÖZET ELEKTRİKLİ BİSİKLET ZATEN ELEKTRİK ÜRETİR HARİCİ TEKER YADA BENZERİ MALZEME TAKARAK DAHA FAZLA ELEKTRİK ÜRETİLMEZ.KAYNAK MUTLAKA HARİCİ OLMALIDIR.

SORU.....4 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETİM VAR HIZLANDIRMAK GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUM NE YAPABİLİRİM.

4 AKÜ TÜM ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER 5 6 7 AKÜ SAYILARINA YÜKSELTİLİP KULLANILABİLİR.FAKAT HER YÜKSELTİLEN AKÜ SAYISI ORANINDA ENERJİ TÜKETİ ARTAR FAKAT KAZANDIRDIĞI İLAVE HIZ ARTIŞI VE İLAVE GÜÇ İLE KAYBETTİRDİĞİ ENERJİYİ GERİ KAZANIR.ELEKTRİKLİ BİSİKLET MOTORLARI TERS EMK ENERJİSİ SAYESİNDE ÇOK ÇOK VERİMLİ MOTORLAR OLDUĞUNDAN VERİLEN YÜKSEK VOLTAJ KAZANCI ARTTIRIR.MESELA 4 AKÜLÜ ARAÇ ORJİNALDE 40 KM SÜRAT YAPIYORSA BEŞİNCİ AKÜ İLAVE EDİLSE DİREK YÜZDE YİRMİ BEŞ GÜÇ YÜZDE 35 SÜRAT ARTIŞI SAĞLANMIŞ OLUR.AYNI 4 AKÜLÜ ARAÇ İKİ AKÜ İLAVESİ YAPILARAK 6 AKÜYE YÜKSELTİLSE SÜRAT YÜZDE 60 ORANINDA ARTAR GÜÇ 3 KAT ARTAR BU FARKLI ARTIŞ LOGARİTMİKTİR EŞİT ORANDA LİNEER ARTMAZ ÇÜNKÜ MOTORUN EMPEDANSI ARTTIRILAN VOLTAJA GÖRE MİSLİ MİSLİ ORANDA DÜŞÜK GELDİĞİNDEN ÇOK YÜKSEK MANYETİK ALAN OLUŞUR VE TEKERLEK OLMASI GEREKNDEN HEM DAHA HIZLI HEM DAHA SÜRATLİ DÖNER ..ISI OLAYIDA ESKİSİNE NAZARAN ARTTIRILAN AKÜ ORANINCA ARTAR..YANMA OLAYINA GELİNCE ELEKTRİKLİ BİSİKLET MOTORLARINI YÜKSEK VOLTAJ VEREREK YAKMAK PEK ZORDUR.ELEKTRİKLİ BİSİKLET MOTORLARI GENELDE KASİSLERE SERT GİRMEKTEN ÖTÜRÜ  MIKNATIS KIRARLAR VE ARIZA YAPARLAR .. ÖZETLE 4 AKÜLÜ ARACA 6 AKÜYE KADAR YÜKSEKLTME YAPMAK MÜMKÜNDÜR ÇOK SIKINTILI DEĞİLDİR.DLAZIM GELEN MALZEME İLAVE YAPILACAK AKÜ ,İLAVE YAPILMIŞ AKÜ SAYISINA GÖRE BEYİN VE ŞARJ ALETİDİR.5 AKÜKÜ ARAÇLAR İÇİNDE AYNI ORANLAMA İLE 6 AKÜYE YÜKSELTME MÜMKÜNDÜR 5 AKÜLÜ ARACI 6 AKÜYE YÜKSELTMEK İÇİN LAZIM GELEN MALZEME İLAVE OLACAK OLAN 6 INCI AKÜ BEYİN VE YENİ ŞARJ ALETİ.6 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETİ DAHA DA HIZLANDIRMAK İSTİYORSAK DA DURUM AYNI AMA BİRAZ DAHA FARKLI STANDARTDA ELEKTRONİK OLARAK 6 AKÜ LÜ BEYİNLER FİYATIN EN SINIRDA KALAN BOYUTLARIDIR.DAHA YÜKSEK AKÜLÜ BEYİN FİYATLARI 6 AKÜLÜLERE GÖRE İKİ 3 KAT DİREK DAHA YÜKSEK FİYATLIDIR O YÜZDEN 6 AKÜLÜ ELEKTİRİKLİ ARAÇLARA DAHA DA HIZ ARTTIRMAK İSTİYORSAK ÖNCE MOTOR VOLTAJINI DÜŞÜRMELİYİZ.ÖRNEĞİN 6 AKÜLÜ OLUPTA 40 KM SÜRAT YAPAN BİR ELEKTRİKLİ BİSİKLETE 5 AKÜLÜ ORJİNAL TEKERLEK TAKARSAK AYNI AKÜ İLAVESİ YAPMIŞ GİBİ YÜZDE 25 HIZ YİZDE 30 GÜÇ ARTIŞI ALIRIZ BU ORAN AYNI AKÜDEKİ GİBİ ARTAR VE AZALIR.DİĞER BİR DEĞİŞ İLE 6 AKÜYE SAHİP ELEKTRİKLİ BİSİKLETE 40 KM SÜRAT YAPARKEN 3 AKÜLÜ MOTOR TAKARSAK SÜRAT 3 KATINA ÇIKAR.BU ORANLAMALAR ARACIN AKÜ SAYISI YADA MOTOR VOLTAJININ YÜKSEK OLUP OLMAMASI İLE HEM DOĞRU ORANTILI HEMDE TERS ORANTILIDIR.

 

 SORU .....ELEKTRİKLİ BİSİKLETİM 5 ADET 12 VOLT 20 AKÜYE SAHİP HIZLANDIRMAK GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUM NE YAPABİLİRİM . ?

ELEKTRİKLİ BİSİKLET BEYİNLERİN YÜZDE 95 İ GENELDE BİR ADET AKÜ İLAVE YAPILMASINA MÜSAİTTİR FAKAT BAZI BEYİNLERDE ARIZA YAPABİLİR.İLAVE AKÜ YAPILDIĞI ZAMAN OTOMATİKMAN ARAÇ İLAVE YAPILAN AKÜ SAYISINA ORANLA HIZNAIR BU PRIN ŞÖYLEDİR.

4 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETE 5 İNCİ AKÜYÜ İLAVE YAPARSAN ORJİNAL HIZI 40 KM İSE DÖRTDE BİR ORANINDA HIZI ARTAR YANİ 50 KM SÜRATE ÇIKAR.AYNI ANDA 4 ADET AKÜ 50 VOLT DUR MESALA 40 AMPER BEYİN OLSA 50 X 40 AMPER = 2000 WATT ORJİNAL GÜCÜDÜR İLAVE AKÜ OLSA MOTOR VOLTAJI 5 AKÜ LE 70 VOLT ORTALAMA OLUR AKIM AYNI KALIR 70 VOLT X 40 AMPER 2800 WATT OLUR ... YANİ ARACIN HIZIDA GÜCÜ DE ARTAR...

5 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETE 6 INCI AKÜYÜ EKLESEK ORJİNALDE 40 AMPER BEYİN OLSA..  

BEŞ AKÜ VOLTAJI 70 VOLT X 40 AMPER = 2800 WATT DAN 6 AKÜ OLUNCA 88 VOLT X 40 AMPER = 3520 WATT OLUR 5 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLET YADA SCOTERA BİR ADET İLAVE AKÜ YAPARSAK HIZI YÜZDE YİRMİ ARTAR ÇÜNKÜ İLAVE YAPILAN BİR ADET AKÜ ORJİNAL AKÜ SAYISININ YÜZDE YİRMİSİ KADARDIR..

BUNA BAĞLI OLARAK ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERİN TÜMÜNDE KÜLLİYESİNDE HIZ ARTTIRMAK MOTORA UYGULANAN VOLTAJ İLE YANİ SERİ BAĞLANMIŞ AKÜ SAYISI İLE DOĞRU ORANTILIDIR...  FAKAT BİR NEGATİF UNSUR VARDIR.TÜM ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERDE KONTAK ANAHTARLARI ORJİNAL AKÜ SAYISINA GÖRE TASARLANMIŞTIR. BU YÜZDEN İLAVE AKÜ YAPILIRSA KONTAK ANAHTARI GİRİŞİNE İNVERTÖR KONVERTOR TAKILMALIDIR..BİRDE ÇOK ZARAR SAYILMASA İKİNCİ MÜHİM KONU AKÜ İLAVESİ YAPILDIĞINDA UYGULANAN EKSTRA VOLTAJ SEBEBİ İLE ARAÇ DÜZ YOLDA DAHA ÇOK AKIM ÇEKER FAKAT ÇEKİLEN İLAVE AKIM SÜRAT OLARAK DÖNECEĞİNDEN BU ZARAR SAYILMAZ AKSİNE KAZANÇ SAYILABİLİR ÇÜN GİDİLECEK OLAN MESAFEYE DAHA KISA ZAMANDA VARILIR... AYRICA GAZ PEDALI BIRAKILDIĞINDA GERİ KAZANILAN ENERJİ ARTAR YANİ DAHA DA UZUN MESAFE GİDİLİR.. 

 SORU

İNVERTÖR VE KONVERTÖR AYNI ŞEYMİ NEDİR BU PARÇA VE PARÇALAR..

invertör yükselten ... konvertör düşüren manalarında kullanılır.. fakat beyin invertör konvertör dediğimiz parça 3 özelliğede sahip düşük voltaj girersen yükseltir yükseltiği voltajı sabitler... yükselt voltaj girersen düşürür düşürdüğü değer ile yükselttiği değer aynıdır ve çıkış voltajını sabitler... bu sebeblerden ötürü invertör konvertör aynı şey değildir. biz bu özelliği ve bu çalışma mantığını beyinlere uyarladığımız için otomatikmen parçanın adına invertör konvertör diyoruz çünkü iki özellikde aynı üründe mevcuttur.. bir de tüm elektrikli araçlarda toplam akü voltajını 12 volta düşüren ikinci bir parça daha bulunur 12 volt 10 amper konvertör o parça farları yakar kornayı çalıştırır sinyalleri çalıştır.. o parçanın motorun çalışması ile beyin ile vs vs hiç bir ilgisi yoktur.. o konvertör sadece araçda 12 volt 10 amper lik bir enerji stoklar... bu 12 volt 10 amperlik konvertör sayesinde aracın üzerindeki 12 voltluk enerji tüm akülerden ortak ve eşit tüketilmiş olur bu sayede aküler dengesiz tüketilmez ... çünkü far tek başına 100 wata kadar enerji tüketir bu durum dengeli olmak zorunda bu yüzden ortak tüketim sağlansın diye voltaj düşürücü harici bir konvertör kullanılır bu sayede tüm 12 voltluk ihtiyaçlar kullanılır..

 

SORU..... MOTORUM DURDUĞU YERDE ŞARDA İKEN YANDI HİÇ BİRŞEY YAPMADIM ÜZERİNDE BİLE DEĞİLDİM NEDEN BEYİN YANDI İLAVE AKÜ TAKMIŞTIM AMA HERŞEY NORMALDİ

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERİN TÜMÜNDE BİLİNMEYEN ŞEYLER VAR MESELA GERÇEK AKÜ VOLTAJLARI ÖRNEĞİN 12 VOLT DİYE BİLDİĞİMİZ AKÜ TAM DOLU OLDUĞUNDA 14.4 VOLTUR AKÜLER SERİ BAĞLANARAK YÜKSEK VOLTAJ ELDE EDİLİR.İLAVE AKÜ YAPILDIĞINDA BEYİNİN ÇALIŞMASINA İZİN VERİLEN EN TEPE DEĞERLERİNDE BEYİN ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜR. FAKAT ŞARZDA İKEN AKÜLER 12 VOLT OLMADIĞINDAN ŞARJ ALETLERİNİN EN ÜST DEĞERİNDE AKÜDE ENERJİ OLUŞTURURLAR ARAÇ YOLDA OLUP ENERJİ TÜKETMEDİĞİNDEN DE AKÜ VOLTAJI AŞAĞIYA DÜŞMEZ MESELA 5 AKÜLÜ BEYİNLERDE GENELDE 90 VOLT MOSFETLER KULLANILIR 5 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERDE 60 VOLT 1200 WATT BEYİN BULUNUR FAKAT MAX DAYANMA GERİLMİ GENELDE 90 VOLTTUR...BUNA GÖRE 70 ORTALAMA VOLTAJLA ÇALIŞAN 5 AKÜLÜ ELEKTRİKLİ BİSİKLETE 6 INCI AKÜYÜ İLAVE ETSEK AKÜ KUTUP BAŞI VOLTAJI 72 VOLTTAN 88 VOLTA YÜKSELİR ŞARJ ALETİNDE 1 VOLT HATA OLSA 89 VOLT VERSE BEYİNİN YANMA RİSKİ YÜZDE 90 LARA KADAR ÇIKMIŞ OLUR BU DURUMA GÖRE 5 AKÜDEN 6 AKÜYE YÜKSELMİŞ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERDE VEDE 6 AKÜDEN 7 AKÜYE YÜKSELTİLMİŞ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERDE ARAÇ ŞARJ HALİNDE İKEN ASLA KONTAK ANAHTARI AÇILMAMALI GAZA BASILMAMALIDIR.ÇÜNKÜ DÜNYANIN EN BÜYÜK BULUŞU OLAN MOSFET ÇALIŞMA VOLTAJI OLAN VOLTAJIN ÜZERİNE YADA SINIRINDA ÇALIŞMASINA ZORLANIRSA KONTROLLSÜZ OLARAK ANAHTARINI AÇAR VE AKÜ KUTUP BAŞLARI BEYİNİN ÇIKIŞINDAKİ MOSFETLER ÜZERİNDEN DİREK KISA DEVRE OLUR CİDDİ ŞEKİLDE PATLAR VE YANAR... ARAC YÜKTE OLSA AKÜLERDEN AKIM ÇEKİLSE VOLTAJ DÜŞER YANMA RİSKLİ OLMAS FAKAT AYNI ANDA VOLTAJ DÜŞMESİN DİYE ŞARJ ALETİDE AKÜLERE ENERJİ BASTIĞI İÇİN BEYİN YANAR... 

ÖZETLE HİÇ ELEKTRİKLİ BİSİKLET YADA SCOTERDA ŞARJ ALETİ TAKILI İKEN ÖZELLİKLE AKÜLER DOLMA NOKTASINDA İKEN KONTAK AÇILIP GAZA BASILMAMALIDIR.BEYİN YANAR..YADA YANMAYA YÜZ TUTAR..

 

SORU .....ELEKTRİKLİ BİSİKLET TEKERİM 250 WATT 1000 WATT BEYİN TAKARSAM YANARMI.?

ELEKTRİKLİ BİSİKLET TEKERLEKLERİ YANİ ARKA MOTORLARI NORMAL MINIMAL GÜÇLERİN ÇOK ÜZERİNDE ÜRETİLİRLER SEBEBTE MOTORUN UZUN SÜRELİ YÜKSEK AKIMLARA DAYANMAK ZORUNDA OLMASIDIR.MOTOR ISINMAMAK ZORNDADIR ÇÜNKÜ EĞER ISINIRSA MOTOR İÇERİSİNDEKİ MIKNATISLAR FAZLA ISIDA MANYETİK ÖZELLİKLERİNİ YİTİRİRLER BU YÜZDENDE DAHA SAĞLAM SARGILAR YAPILMAK ZORUNDADIR.BİZ KENDİ ARGELERİMİZDE 250 WAT ADI ALTINDA SATILAN FAKAT 20 AMPER 50 VOLT BEYİNLERLE YANİ 1000 WATT BEYİNLERLE SÜRÜLEN TEKERLEKLERİ TEST ETTİK ...

DİKKAT BU ZAMANA KADAR ÇIKAN 250 WATT DİYEREK SATILAN ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERDE 20 AMPER 50 VOLT BEYİNLER TAKILIYDI.YANİ 250 WATT DİYEREK SATILAN BİSİKLETLER 250 WATT DEĞİL 1000 WATT DIR..

KONUMUZA GERİ DÖNELİM 250 WAT DENİLEN TEKERE BİZ TESTLERDE 72 VOLT 210 AMPER AKIM UYGULADIK.YANİ TOPLAM 15000 WATT UYGULADIK TEKERLEK SARGILARINDA EN UFAK SORUN OLMADI FAKAT MOTOR KABLOLARI O KADAR ÇOK ISINDIKİ BİRBİRİNE YAPIŞTI .BU DURUMDAN SONRA UYGULADIĞIMIZ ENERJİ KADEME KADEME AZALTARAK EN SON HER HANGİ BİR 3 FAZLI ELEKTRİKLİ BİSİKLET TEKERLEĞİNE 3 İLA 4 KAT DAHA FAZLA ENERJİ UYGULANDIĞINDA SORUN YARATMADIĞI KANAATİNE VARDIK.FAKAT BU DURUM DİREK BEYİNİ BÜYÜTÜP SİSTEM ÇALIŞTIRILACAK DEMEK DEĞİLDİR.EĞER BİR GÜÇLENDİRME YAPILACAKSA SADECE BEYİN DEĞİŞTİRMEK İLE İŞ BİTMİYOR .

 

BU YAZIDNIN DEVAMINI ANA SAYFADAN MODİFİYEYE GİREREK OKUYA BİLİRSİNİZ.

SORU.......ELEKTRİKLİ SCOTERIMLA YADA  ELEKTRİKLİ BİSİKLETİMLE HER ZAMAN DAHA UZUN YOL GİTMEK İSTİYORUM..BUNU NASIL YAPABİLİRİM...
ELEKTRİKLİ BİSİKLET ELEKTRİKLİ SCOTERLARDA SEYİR ESNASINDA ENERJİ HARCAMADAN ENERJİ ÜRETMENİN TEK YOLU ÖN CANT YERİNE NORMALDE ARKADA BULUNAN TEKERLEK MOTORUNDAN TAKMAKTIR.SİSTEM ŞÖYLE YAPILIR.ÖN CANT YERİNE TAKILABİLECEK BİR ELEKTRİKLİ BİSİKLET YADA ELEKTRİKLİ SCOTER ARKA MOTOR TEKERLEĞİ BULUNUR.ÖN CANT SÖKÜLÜP YERİNE MOTOR TAKILIR.MOTORDAN 3 ADET FAZ KABLOSU ÇIKAR BU ÜÇ ADET FAZ KABLOSU 3 FAZLI BAĞLANTIYA SAHİP DİYOT GURUBUNA GİRER VE ENERJİ 3 FAZ AC DEN   TEK FAZ DC YE YANİ DOĞRU AKIM OLAN AKÜ ELEKTRİĞİNE ÇEVRİLİR BU DİYOTLARIN ÇIKIŞI SADECE ARTI KABLO VE EKSİ KABLODUR BU KABLOLAR DOĞRU YÖNDE BAĞLANIP DİREK AKÜYE AKTARILIR.BU SAYEDE ÖN TEKERLEK HERHANGİ BİR DURUMDA DÖNDÜĞÜNDE ÜRETTİĞİ ELEKTRİĞİ AKÜLERE AKTARIR BU SİSTEM DÜZGÜN YAPILDIĞINDA HANGİ ARAÇ OLURSA OLSUN ORTALAMA ESKİ HALİNE GÖRE YÜZDE ELLİ DAHA FAZLA YOL GİDER.

 

SORU.....ELEKTRİKLİ SCOTERIMLA 100 KM SÜRAT YAPMAK İSTİYORUM NE YAPABİLİRİM. 

 

ARKA TEKERLEK SARGILARI MUTLAK SURETLE DEĞİŞMEK ZORUNDADIR.YÜKSEK HIZLARA STANDART SARGILARLA ÇIKILAMAZ TEKERLEK SARGILARINDA KULLANILAN ORJİNAL TELLERİN BAKIR KALİTESİ BİLE DÜŞÜKTÜR.ISIYA DAYANIKLI YÜKSEK STANDARTTA BULUNAN TEL KALINLIĞININ YÜZDE OTUZ KIRIK ELLİ GİBİ DEĞERLERDE DAHA KALIN TEL İLE TEKERLEK BAŞTAN SARILIRSA TEL KALINLIĞININ ARTTIRILAN YÜZDESİ ORANINDA TEKERLEĞİN DEVİRİ ARTAR BUNA BAĞLI OLARAK BEYİNDEN ÇEKİLEN AKIMDA ARTAR HALİYLE  DAHA ÖNCE ARACIN ÜZERİNDE TAKILI OLAN BEYİNE GÖRE DAHA DAYANIKLI BEYİN TAKILMASI GEREKECEKTİR.AKSİ HALDE ESKİ BEYİN KISA SÜREDE YANAR. 

 

SORU ......Elektrikli bisikletimi 1200 w  olarak aldım gerçek gücü 1200 watt mıdır.Beyinin gücü  doğrumudur.Bisikletimde 12 volt 20 amper 5 adet akü var.

1200 yada 1500 watt olarak satılan birçok scoterın real gücü söylendiği gibi çıkmaz verilen değerler örneğin 1200 watt gibi değerler akü gücüdür.hesabı şöyledir.

voltaj çarpı akım eşittir watt    yani  U X I = W        VOLTAJ 60 VOLT X AKIM 20 AMPER = 1200 WATT   EDER  ...  BU AKÜLERE TAKILAN BEYİNLER GENELDE 40 AMPER 60

VOLTTUR  YANİ TOPLAM 2400 WATTIR.Fakat her marka böyle değildir.Her marka kendine göre yada motorun karakterine göre uygulama yaptırmıştır

 

SORU .....ELEKTRİKLİ BİSİKLETİMDE 48 VOLT 14 AMPER AKÜLER VAR 4 ADET 20 AMPER TAKSAM NE OLUR..

ELEKTRİKLİ BİSİKLET VE ELEKTRİKLİ SCOTERLARIN TÜM ÇEŞİTLERİNDE AKÜ SAYISI HEP DEĞİŞKEN OLACAKTIR.AMPERLERİ İSE MOTORLARIN DAHA UZUN YOL GİDİP GİTMEMESİYLE İLGİLİDİR.ÖZET  BİR CEVAP VERİRSEK AKÜNÜZÜN AMPERİ ARABANIZDAKİ YAKIT DEPOSUNUN BÜYÜKLÜĞÜDÜR.AKÜLERİN AMPERİ NE KADAR BÜYÜK OLURSA ARAÇ OKADAR UZUN YOL GİDER.CEVABA EK ELEKTRİKLİ BİSİKLET VE SCOTERLARDA AKÜLER HERZAMAN SERİ BAĞLANIR BUNA GÖRE AKÜLERİN AMPERLERİNİN HERZAMAN AYNI OLMASI GEREKMEKTEDİR.ÖRNEĞİN 5 AKÜLÜ BİR ARAÇTA 4 ADET AKÜNÜN 20 AMPER OLMASI BEŞİNCİ AKÜNÜN 50 AMPER OLMASI HİÇ BİR ŞEY İFADE ETMEZ AKIM SERİ KOLDA 20 AMPER AKÜNÜN KAPASİTESİ KADAR ÇALIŞIR BU NU DAHA ANLAŞILIR ANLATIRSAK 10 METRELİK BİR SU BORUSU DÜŞÜNÜN BU SU BORUSUNUN ÜZERİNDE 5 ADET VANA OLSUN BU VANALARIN 4 Ü 20 SANTİMLİK OLSUN 5 İNCİ VANA 50 SANTİMLİK OLSUN HEPSİNİ SONUNA KADAR AÇALIM SU BORUSUNUN İÇİNDEN GEÇEÇEK OLAN MAKSİMUM SU 20 SANTİMLİK VANALARIN İÇİNDEN GEÇECİ KADAR OLCAKTIR 50 CMLİK VANA HİÇBİRŞEY İFADE ETMEYECEKTİR.BUNA GÖRE SERİ KOLDAKİ AKIM HERZAMAN ENDÜŞÜK AKIMDEĞERİ KADARDIR DENEBİLİR.

 

SORU ...... ELEKTRİKLİ BİSİKLETTE 2-3-4-5-6 ADET 12-20-36 AMPER AKÜLER VARKEN 1 ADET 100 AMPER YADA 1 ADET 60 AMPER AKÜ TAKILIRSA DAHA HIZLI YADA DAHA UZUN YOL GİDERMİ?

ELEKTRİKLİ BİSİKLET SCOTER ARABA V.S 3 FAZLI BLDC MOTOR TEKNOLOJİSİ İLE ÇALIŞAN TÜM MOTOR SİSTEMLERİNDE MOTORUN DEVİRİ YANİ ARACIN HIZI BEYİNE ( BLDC CONTROLLERA ) VERİLEN VOLTAJ İLE YANİ AKÜ SAYISI İLE İLİŞKİLİDİR.ORTALAMA DEĞERLERE GÖRE HER 1,5 VOLTA 1 KM GİBİ BİR SÜRAT VERİR.BU VOLTAJIN ARTTIRMANIN TEK YOLU VAR OLAN AKÜLERİN SERİ BAĞLANMASIDIR.BU DURUMDA TEK BİR ADET AKÜ AMPERAJI NE OLURSA OLSUN VOLTAJI 12 VOLT OLDUĞU SÜRECE ANCAK 10 KM GİBİ BİR SÜRAT VERİR.

 

SORU.......ELEKTRİKLİ BİSİKLET KAÇ SAAT SÜRÜLEBİLİR NE KADAR MESAFE YOL KAT EDDER ?

ELEKTRİKLİ BİSİKLET VE SCOTERLARDA AKÜLERDEN ÇEKİLEN AKIMA GÖRE MESAFE AZALIP ÇOĞALMASI GİBİ Bİ DURUM SÖZ KONUSUDUR BUNUN SEBEBİ BLDC MOTOR TEKNOLOJİNDE MOTOR DEVRİNİ ALDIKTAN SONRA ÇEKİLEN AKIMIN OLDUKÇA DÜŞÜK OLMASIDIR.ÖRNEĞİN STANDART 250 W ELEKTRİKLİ BİSİKLET İÇİN KONUŞULURSA 48 VOLTTA 17 AMPER BEYİN TAKILIDIR AKÜLERİN 20 AMPER OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜRSE NET OLARAK 20 AMPER AKÜ 17 AMPER AKÜYÜ 1 SAAT BESLEYE BİLMESİ GEREKMEKTEDİR.FAKAT TEORİK HESAP PRATİKDE ASLA TUTMAZ ÇÜNKÜ AKÜDEKİ AKIM AZALDIKÇA AKÜ VOLTAJI SÜREKLİ DÜŞER VOLTAJ DÜŞTÜKÇE TOPLAMDA BEYİNE AKTARILAN WATAJDA BU BİR ELEKTRONİK KURALIDIR ( AKIMIN YETMEDİĞİ DEVREDE VOLTAJ KESİN SURETLE DÜŞER ) BU DURUMDA SÜRAT DÜŞTÜĞÜNDEN ARACA BİNEN KİŞİ SÜRAT AZALMASI VE GÜCÜN DÜŞMESİ SEBEBİYLE ŞARJ İHTİYACI DUYAR.BU TARZ SEBEBİYETLER YÜZÜNDEN ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN KULLANIMA GÖRE MESAFESİ ÇOK DEĞİŞKENDİR .ÖRNEĞİN PLD BEYİNDE KENDİ ÇALIŞMA VOLTAJI 10 VOLTA KADAR AKTİFDİR.BUNA GÖRE AKÜLERDEKİ TÜM GENEL VOLTAJ 10 VOLTA DÜŞENE KADAR MOTOR ÇALIŞIR FAKAT HALİYLE 24 VOLT GİBİ SEVİYELERDE MOTOR ÇOK YAVAŞLADIĞINDAN KESİNLİKLE ŞARJ GEREKLİDİR.PLD BEYİN İÇİN KONUŞULURSA 48 VOLT 20 AMPER AKÜYE SAHİP BİR ARAÇTA YOKUŞ VE DÜZ YOL PERFORMANSINA GÖRE KAT EDİLEN MESAFE 30 KİLO METRE İLE 120 KİLO METRE ARASINDA DEĞİŞİR BU ÇOK GENİŞ ARALIK TAMAMEN KULLANAN KİŞİYE VE GİDİLEN YOLUN RAMPA OLUP OLMAMASINA BAĞLIDIR.

 

SORU ......ŞARJ AZALDIĞINDA FARI AÇARSAM AKÜ İBRESİ AŞAĞI DÜŞÜYOR FAR ÇOK MU ELEKTRİK TÜKETİYOR.

FARLAR EĞER AMPUL SINIFI İSE YANİ FLEMANLI AKKOR TELLİ İSE EVET ÇOK ELEKTRİK ÇEKER ÇÜNKÜ GENELDE UCUZ OLDUĞU İÇİN O ŞEKİLDE ÜRETİLMEKTEDİRLER KESİNLİKLE POWER LED OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİLER ORTALAMA FLEMANLI AMPULDEKİ 20 WATT AMPUL  POWER LEDDE 3 WATTA TEKAMÜL ETMEKTEDİR. BAZI MOTORLARDA 100 WATT A KADAR AMPUL OLDUĞU GÖRÜLMEKTEDİR BU MOTORLARDAKİ SÜRÜCÜLER BAZEN FARLARI SÖNDÜRÜP YOL GİTMEYE BİLE ÇALIŞMAKTADIRLAR.

 

SORU ........ELEKTRİKLİ BİSİKLETİMİ - SCOTERIMI ŞARJ EDİP KONTAĞI KAPALI HALDE BİRYERE PARK EDİYORUM 3 HAFTA SONRA GELDĞİMDE ŞARJI ÇOK AZALMIŞ BİTMİŞ GİBİ OLUYOR NİÇİN BÖYLE OLUYOR ?

 

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA MOTOR SİSTEMİNİ YÖNETMEK İÇİN BİR BEYİNE İHTİYAÇ DUYULUR BU BEYİNİN MOTOR FAZ VOLTAJLARINI YÖNETEN KISMINA SABİT SÜREKLİ ELEKTRİK VERİLMEK ZORUNDADIR CÜNKÜ SÜREKLİ AÇ KAPA YAPILIR İSE BEYİN İÇİNDEKİ MOTOR SÜRÜCÜ BUFFERLARININ TÜM ÇIKIŞ KATINA AYNIANDA ENERJİ UYGULAYIP BEYİNİ KOMPLE YAKMASI DURUMU SÖZ KONUSUDUR BU RİSK GÖZE ALINMADIĞI İÇİN TIPKI UZAKTAN KUMANDALI TELEVİZYON GİBİ BEYİN STAND BYDA BEKLETİLİR KONTAK AÇIKLDIĞINDA SADECE GAZ KOLU VE BUUFERKARIN VOLTAJI AÇILIR VE BEYİN AKTİF HALE GELİR BU DURUMUN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BEYİN + VE  -  KABLOSUNUN HER HANGİ BİRİNİN ARASINA BİLİNEN OTOMATİK ELEKTRİK SİGORTASI TAKILABİLİR FAKAT SİGORTANIN AÇILMA KAPANMA DURUMLARINDA KONTAK ANAHTARI MUTLAKA KAPALI OLMALIDIR. 
SORU.........MOTORUMDA YOKUŞLARDA BEYİN ÇOK ISINIYOR FAKAT DÜZ YOLLARDA HİÇ ISINMIYOR NEDEN ?

 YOKUŞLARDA BEYİN TEKERLEĞE VEREBİLDİĞİSON AKIMI VERİR MOTOR HIZINI ALDIKDAN SONRA ÇEKİLEN AKIM ÇOK HIZLI ŞEKİLDE DÜŞER ÖRNEĞİN 1000 WATT BİR MOTOR SEPHA DA İKEN AKÜDEN 1 AMPER İLA 2 AMPER ARALIĞINDA BİR AKIM ÇEKER DÜZ BİR YOLDA GİDERKEN ORTALAMA 10 15 AMPER ARASI AKIM ÇEKER YOKUŞTA İSE TAM AKIMI NE İSE 30-45 V.S O KADAR AKIM ÇEKER.

 

SORU ......ELEKTRİKLİ SCOTERIMIN YADA BİSİKLETİMİN KİLOMETRE İBRESİ 40-50-60 I GÖSTERİYOR FAKAT GERÇEKTEN O HIZDA GİTMİYOR NEDEN ?

BU ZAMANA KADAR ÇIKAN İBRESİ ELEKTRONİK OLAN HİÇ BİR ELEKTRİKLİ BİSİKLETİN KİLOMETRE KADRANI GERÇEK DEĞİLDİR BAZILARI DEVİR SAATİ FALAN DİYORLAR FAKAT HİÇ BİR İLGİSİ YOKTUR KİLO METRE KADRANI DİYE BİLİNEN İBRE ESKİ ÖLÇÜ ALETLERİNİN İBRESİDİR TEKERLEĞE GİDEN VOLTAJI GÖSTERİR FAKAT PİYASADA BU OLAY BİLİNMEMEKTEDİR.KESİNLİKLE NE DEVİR SAATİDİR NEDE KİLOMETREYİ GÖSTERİR.

SORU ......HEM UZUN YOL GİTSİN HEM GÜÇLÜ OLSUN HEM TORKLU OLSUN BİR ELEKTRİKLİ BİSİKLET EN MÜKEMMEL HALİNDE NASIL OLABİLİR. ?

İKİ TEKERİDE MOTOR OLMALI AKÜLERİ LİTYUM OLMALI İKE TEKERDE DE BEYİN OLMALI VE OLMASI GEREKEN KAPASİTENİN YARISINDA ÇALIŞMALI MAXİMUM YÜKSEK VOLTAJDA ÇALIŞMALI ... DEVAMI DAHA SONRA EKLENECEK...

MALZEME FİYATLARI ORTALAMA SEÇİLMİŞTİR.

ELEKTRİKLİ BİSİKLET TEKERLEK MODİFİYESİ NASIL YAPILIR


ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER GENEL OLARAK ÇOK KALİTELİ ARAÇLAR OLARAK ÜRETİLMEZLER FAKAT ÇOK KALİTELİ HALE EVİNİZDE ÇOK RAHAT DÖNÜŞTÜREBİLİRSENİZ.

KALİTELİ BİR ELEKTRİKLİ BİSİKLET İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

BU METİNDE YAZILAN HERŞEY ZORUNLUDUR.

1: AKÜLERİNİZİN KENDİ ARASINDAKİ KABLOLAR YANİ SERİ BAĞNAIRKEN KULLANILAN KABLOLAR KESİNLİKLE EN AZ 6 MM KALINLIĞINDA BAKIR OLMALIDIR.PİYASADA 6 MM bu kablo çok tellidir.ve çok yüksek akımlara kalıcı olarak dayanır kalın kablo kullanılmasındaki sebeb yüksek akımlar geçtiği için dc elektrikte yüksek akım geçen kablo enerjiyi ısıya dönüştürüp kayıp eder bundan kurtulmanın tek yolu daha kalın kablo kullanmaktır.bu için 6 mm kablo yeterlidir.fakat 10 mm kullanmanında sakıncası yoktur faydası olur zararı kesinlikle olmaz.bu kablonun bağlandığı aktarıldığı her yerdeki ekler çok düzgün ve çok sıkı yapılmalıdır.ve yanı sıra su temasındanda korunmalıdır çünkü su teması olursa bakır oksit yapar ve elektriği iyi iletmez bu yüzden daha çok ısınır ve zamanla kopar.

2:1 ıncı madde de anlatıldığı gibi akülerden gelen elektrik kablosu beyine aktarılırkende yine aynı kalitede kablo kullanılmalıdır.

3:YİNE BİRİNCİ MADDEDE OLDUĞU GİBİ ARKA TEKER MOTORUNDAN GELEN 3 ADET FAZLA KABLOSU OLAN SARI -YEŞİL- MAVİ KABLOLARINDA KALINLAŞTIRILMASI ÇOK FAYDALIDIR.FAKAT BURDA ÖNEMLİ  BİR KONUDA FAZ KABLOLARI MOTORUN DİNGİLİ OLAN MİLİN ORTASINDAN GEÇEREK MOTORA GİRDİĞİ İÇİN KABLO KALINLIK SORUNU VARDIR.BURADA YAPILMASI GEREKEN İŞLEM KABLONUN DIŞINDAKİ PİLASTİK KISIM SÖKÜLÜP SADECE BAKIR KALDIKDAN SONRA BAKIRIN ÜZERİNDE YANMAS VE DARALAN MAKARON DİYE BİLİNEN DARALAN MAKARONDAN KULLANIP HEM BAKIRIN DAYANIKLILIĞINI ARTTIRMAK HEMDE İNCELİK SAĞLAYARAK ÇOK VERİMLİ BİR İŞ YAPMIŞ OLURUZ.

BU KONU ÖNEMLİDİR.

3:AKÜ VOLTAJ DÜŞÜMÜ İÇİN KONVERTER KULLANILMALIDIR.YADA DÜŞÜK VOLTAJ ÖZELLİKLİ BEYİN KULLANILMALIDIR.ÖZET...GENELDE ÇİN MALI BEYİNLER ÜRETİLEN BELİRLİ VOLTAJLARIN + YADA - 7 VOLT GİBİ BİR VOLTAJ ARALIĞINDA ÇALIŞIRLAR YANİ 4 AKÜLÜ BİR ELEKTRİKLİ BİSİKLET YANİ 48 VOLT ELEKTRİKLİ BİSİKLET AKÜLER TAM DOLDUĞUNDA 56 VOLT OLARAK VOLTAJ VERİR.AKÜLER BOŞALDIĞINDA 44 VOLT OLARAK VOLTAJ VERİRLER.44 VOLT DEĞERİ 3 ADET TAM DOLU AKÜNÜN VOLTAJIDIR.56 VOLT DEĞERİDE 5 ADET AKÜNÜN BOŞALMIŞ VOLTAJI OLARAK BİLİNİRLER.PİYASADAKİ TÜM ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER İÇİN SATILAN AKÜLER DERİN ŞARJ DİYEREK BİLİNEN YANİ AKÜNÜN EN DİP SEVİYELERİNE KADAR BİTİRİLEBİLEN AKÜLER DİYEREK BİLİNİRLER FAKAT BİR TEK ELEKTRİKLİ BİSİKLET MARKASI BİLE DÜZGÜN DERİN ŞAJLI ŞARJ ALETİNİ YENİ ÜRÜN YANINDA VERMEZ KALDIKİ İŞİ BİLEN HARİÇ KİMSE KALİTELİ ŞARJ ALETİNİ SATINDA ALMIYOR ZATEN.BU İŞTE EN ÖNEMLİ KONU KALİTELİ ŞARJ VE DEŞARJ ETMEKTİR.KALİTELİ DEŞARJI DÜŞÜK VOLTAJDA ÇALIŞABİLEN BEYİNİLE KALİTELİ ŞARJIDA DÜŞÜK VOLTAJ VEREBİLEN ŞARJ ALETİ İLE YAPABİLİRSİNİZ.BU DURUM SAĞLANDIĞINDA ELEKTRİKLİ BİSİKLETDEN MOTORSİKLET PERFORMANSINI ÇOK RAHAT ALIRSINIZ PİYASADA SATILAN AKÜ VE ŞARJ ALETİ SATAN BAZI TAMİRCİLER BU KONULARI PEK UMURSAMAZLAR ÇÜNKÜ BİSİKLET SAHİBİNİN TEKRAR SORUN YAŞAYIP ARIZAYA GELMESİNİ İSTERLER.ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER YURT DIŞINDA ÖZELLİKLE İRLANDA VE İNGİLTEREDE Kİ BU ÜLKELERİN EKONOMİSİ ÇOK İYİDİR.BU ÜLKELERDE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR TÜMÜYLE TAMAMEN ARIZA YAPMAMAK ÜZERE TASARLANAN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR ÜRETİRLER.

ÇEŞİTLİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLERE YENİDE DE OLSA ESKİDE OLSA YAPILMASI GEREKEN MODİFİKASYONLAR.

VE ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER HAKKINDA YÖNETİCİ YORUMLARI.

YUKİ MONİ

AVANTAJLAR......YUKi MONİ 2700 WATT DİYEREK SATILAN BİR ELEKTRİKLİ SCOTER BU ARAÇ 28 AMPERLİK 6 ADET AKÜYE SAHİP ŞASESİ MÜKEMMEL TASARLANMIŞ PARÇALARIN MONTAJ ŞEKLİ ÇOK İYİ DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR ARAÇTIR.HER ELEKTRİKLİ BİSİKLETTE OLDUĞU GİBİ FARLARI ÇOK ELEKTRİK TÜKETMEKTEDİR.ARACIN MEKANİĞİDE OLDUKÇA MÜKEMMELDİR.

 DEZ AVANTAJLAR.........  ARAÇTA TAKILI OLAN BEYİN 65 VOLTTA KENDİNİ KAPATMAKTADIR.KESİNLİKLE KONVERTER TAKILMALIDIR.İKİNCİ BİR ALTERNATİFİ DAHA YOKTUR.12 MOSFET Lİ BEYİN OLDUĞU İÇİN YOKUŞLARDA ÇOK ZORLANMAMALIDIR.FAKAT 6 AKÜLÜ VE AKÜLERİNİN DE 28 AMPER OLMASI NEDENİYLE ARAÇ İVME KONUSUNDA FENA DEĞİLDİR.ŞARJ ALETİ STANDART OLARAK VERİLENLERDENDİR YANİ 2 AMPER DOLAYLARINDADIR.ŞARJ ALETİ KESİNLİKLE MODİFİYE OLMALIDIR. 28 AMPER AKÜ EN AZ 5 AMPER İLE DOLDURULMALIDIR VE KESİNLİKLE TAM BİTİRİLMELİDİR.28 AMPER AKÜNÜN TOPARLANMA SÜRESİDE UZUN OLUR O  YÜZDEN AKÜNÜN ISINMAMASI LAZIMDIR.

ST-MAX KOBRA 2000

STMAX KOBRA 2000 ELEKTRİKLİ SCOTER DIŞ GÖRÜNÜŞÜ Bİ STANDART KAZANAN MEKANİĞİ OLDUKÇA KUVVETLİ BİR ELEKTRİKLİ SCOTER.MEKANİĞİNİN OLDUKÇA SAĞLAM OLMASI ŞASEYİ ÇOK AĞIR YAPMIŞ ARACIN HAREKET KABİLİYETİNİ KAYBETTİRMİŞTİR BU YÜZDEN HEM DAHA FAZLA ENERJİ HARCAMASINA YOL AÇMIŞ HEMDE MESAFESİNİDE KISALTMIŞTIR.STMAXIN YENİ SERİLERİNDE KULLANILAN BEYİNLER DİĞER ELEKTRİKLİ SCOTERLANDAN FARKLIDIR.GENELDE 12 MOSFET 30 AMPER BEYİNLER KULLANMAKTADIRLAR KONTAK ANAHTARI GİRİŞLERİNİDE 5 VOLT ÜZERİNDEN GEÇİRDİKLERİ İÇİN DİĞER TÜM STANDART OLAN BEYİNLERDEN AYRILMIŞLARDIR.BU YÜZDEN STMAXIN YENİ MODELLERİNE BEYİN TAKMAK BAYAĞI İŞÇİLİK GEREKTİRİR ORJİNAL DİYE TABİR EDİLEN BEYİNLERİNDE ÇALIŞMA VOLTAJI 12 - 72 YAZMASINDA RAGMEN 60 -65 VOLT SEVİYELERİNDE BEYİN KENDİNİ KAPATMAKTADIR.ST-MAX KOBRA 2000 E KONVERTER TAKILAMAZ ÇÜNKÜ KONTAK ANAHTARI VOLTAJI 5 VOLT ÜZERİNDEN YAĞILMIŞTIR 5 VOLT KONVERTERİNİ BAŞTAN TASARLANIP GENİŞ ÇALIŞMA VOLTAJ ARALIĞI KAZANDIRILSA İDİ KOBRA 2000 DE DÜŞÜK VOLTAJLARDA ÇALIŞIRDI.BU ARACINDA YİNE FARILARI AMPÜLDÜR.YANI SIRA KOBRA 2000 ÇOK AĞIR OLDUĞUNDAN BEYİN KONSUNDA KESİNLİKLE MODİFİKASYONA İHTİYACI VARDIR.AKSİ HALDE SÜREKLİ BEYİN BOZACAKTIR.

 

YAZI DEVAM EDECEK...

 

 ELEKTRİKLİ BİSİKLET MODİFİYE VİDEOSU

 

 

 elektrikli bisiklet tekerlek modifiye videosu 02

 

 

 

 

 elektrikli bisiklet tekerlek modifiye videosu 03

 

 

 

 

 elektrikli bisiklet tekerlek modifiye videosu 04

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



ELEKTRİKLİ BİSİKLET SATIŞIMIZ  YOKTUR

 

ÜRÜNLER TANITIM AMAÇLIDIR.

 

YONJA

VOLTA

MONDİAL

APACHİ

ST-MAX

YUKİ

KANUNİ

SALCANO

ASYABİS

BİANCHİ

BİSELECT

CANSIN

CURRİE

DMS

E-RİDER

EASY BİKE

EKOBİS

ERSİBİS

FATİHBİKE

FUXİN

METROBİS

MOTORAN

ORBİS
PUMAREX

RYACA

VELOSTAR

YMS

ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER KIYASLAMALARI AŞAĞIDADIR..

Elektrikli Bisiklet Motor (Watt) Max. Yol (km) Max. Hız (km/h) Yokuş (derece)

Max

. Yük (kg)

Akü
Yonja 5000W 5000 110 115 - - Lityum
Yonja 4000W 4000 100 100 - - Lityum
Yonja 3000W 3000 90 80 - - Lityum
FatihBike F1000 - - 70 40 200 36V 18Ah
FatihBike FK1000 - - 60 40 200 36V 18Ah
FatihBike FK2000 - - 60 40 200 36V 18Ah
FatihBike F200 - - 60 40 150 36V 12Ah
FatihBike F510 - - 60 40 150 36V 12Ah
YMS Bike Fayton 1000 F 1200 - 60 45 200 48V 22Ah
Arora XL 1000 – W – D 1000 80 55 - 150 72V 22Ah
Arora XL 800 – W – D 800 70 55 - 150 64V 18Ah
Cansın Sunny 800 800 65 55 23 140 48V 20Ah
Biselect D1 600 50 50 - 125 48V 20Ah
Cansın Apachi Akülü Bisiklet 500 40 50 14 150 48V 12Ah
Cansın Sunny 600 600 55 50 19 120 48V 18Ah
Apachi Elektrikli Scooter 800 60 45 15 150 48V 20Ah
Biselect D2 600 50 40 - 125 48V 20Ah
Biselect D3 600 50 40 - 125 48V 20Ah
Biselect D4 600 40 40 - 125 48V 20Ah
Cansın E-Bike 350 40 40 - 120 36V 12Ah
Yonja 350W 350 25 40 - - Standart
Ekobis Maxi 248 100 40 15 120 48V 20Ah
FatihBike FK1200 - - 40 40 150 -
Currie IZIP Via Lento 250 32 32 - 109 24V 10Ah x 2
Easy Bike 250 50 30 12 100 36V 12Ah
Ryaca EB013 E-Bike 249 70 25 - 150 60V 12Ah
STMAX ZWD 600 250 50 25 - 150 48V
Arora TDR 601 – SZ 249 40 25 - 150 48V 20Ah x 4
Arora TDR 602 – SZ 249 40 25 - 150 48V 20Ah x 4
Ryaca ES-034A E-Bike 249 50 25 - 130 48V 12Ah
Ryaca ES-034B E-Bike 249 50 25 - 130 48V 12Ah
Arora AR 03Z 250 249 120 25 - 120 60V 22Ah x 5
Arora Ar 06Z 250 249 100 25 - 120 72V 16Ah x 5
Arora AR 07Z 250 249 75 25 - 120 60V 22Ah x 5
Arora AR 01Z 250 249 60 25 - 120 60V 12Ah x 5
Salcano Vienna 250 40 25 - 120 48V 12Ah
Cansın Jaguar 250 35 25 - 120 36V 12Ah
E-Rider Classic 50 250 35 25 - 120 36V 12Ah
E-Rider Cruiser 250 35 25 - 120 36V 12Ah
E-Rider Ranger 250 35 25 - 120 36V 12Ah
E-Rider Icone 250 35 25 - 110 36V 12Ah
E-Rider E-Chopper 350 25 25 - 105 36V 9Ah
Arora AR 05Z 250 249 170 25 - 100 60V 22Ah x 5
E-Rider Beverly 250 35 25 - 100 36V 12Ah
Cansın Lityum 280 60 25 - 90 nikel hidrojen
E-Rider Rocky Mountain 280 60 25 - 90 nikel hidrojen
Cansın Fold-Up 250 35 25 - 90 36V 12Ah
E-Rider Fold-Up 250 35 25 - 90 36V 12Ah
Kanuni E-Bike 101-2 240 80 25 - - 12V 12Ah x 4
Kanuni E-Bike 100 240 60 25 - - 12V 12Ah x 4
Kanuni E-Bike 101 240 60 25 - - 12V 12Ah x 4
Kanuni E-Bike 102 240 50 25 - - 12V 12Ah x 4
Fuxin 250 40 25 6 75 12V 14Ah x 4
Mondial ES 1 250 40 25 6 75 12V 12Ah x 4
Mondial ES 3 250 40 25 6 75 12V 12Ah x 4
Metrobis Sprinter 250 60 25 8 85 48V 12Ah
Mondial ES 2 250 40 25 8 75 12V 12Ah x 4
Metrobis Bikent 250 45 25 9 85 48V 12Ah
Metrobis Active 250 50 25 10 85 48V 12Ah
Motoran Juno 250 100 25 12 100 36V 12Ah x 2
Motoran Tangy 250 70 25 12 100 48V 20Ah
Motoran Pinto 250 60 25 12 100 48V 20Ah
Motoran Juno Elite 250 45 25 12 100 60V 12Ah x 2
YMS Bike 7 D 1600 - 25 45 200 24V 40Ah
Pumarex Electro City Bike 248 70 24 - 150 12V 20Ah
Pumarex Electro Compact Bike 180 50 24 - 110 24V 8Ah
DMS 250 100 24 - 100 48V 20Ah
Velostar PA-041 250 100 24 6 100 48V 20Ah
Velostar PA-046 250 100 24 6 100 48V 12Ah x 2
Velostar PB-041 250 50 24 6 100 48V 12Ah
Velostar TDR 125 Z 250 50 24 6 100 48V 12Ah
Apachi PA041-B Çift Akülü 248 100 24 10 100 48V 14 Ah x 2
Apachi PA041-C Tek Akülü 248 100 24 10 100 48V 20Ah
Apachi PA041-A Tek Akülü 248 40 24 10 100 48V 10Ah
Yuki Sipahi YK EB10 250 120 24 12 100 60V 20Ah x 5
Asya Asbis 248 100 24 12 100 12V 20Ah
Ersibis ESBIS 350 248 100 24 12 100 12V 20Ah
STMAX ZWD 206L 250 100 24 12 100 48V
STMAX ZWD 406L 250 100 24 12 100 48V
Yuki Maraton YK EB02 250 100 24 12 100 48V 20Ah
Yuki Koşucu YK EB05 250 60 24 12 100 48V 12Ah
Yuki Servis YK EB09 250 60 24 12 100 48V 12Ah
Motoran Farmer 250 50 24 12 100 24V 20Ah
STMAX ZWD 206E 250 50 24 12 100 48V
STMAX ZWD 306 250 50 24 12 100 48V
Orbis E100 250 100 24 12 80 12V 20Ah
STMAX Elite 801 250 50 24 12 80 36V
STMAX Elite 802 250 50 24 12 80 36V
STMAX Elite 803 250 50 24 12 80 36V
Ekobis Extra 248 80 24 15 120 40V 20Ah x 2
Ekobis Spectrum 248 40 24 15 120 40V 20Ah
FatihBike B100 850 - 24 40 150 24V
FatihBike DH100 - - 24 40 150 -
FatihBike F300 850 - 24 40 150 36V 12Ah
Bianchi Eco Life 240 60 23 - - 36V 10Ah
Bianchi Eco Folding 240 50 23 - - 36V 8Ah
Cansın Kargo E-Tricycle 350 30 22 - 100 36V 9Ah
E-Rider Alloy 1 200 28 22 - 85 24V 8Ah
E-Rider Compact 250 20 20 - 80 24V 7Ah
Apachi DX 250 Mini E-Bike 250 - 19 6 65 12V 7Ah x 2
Cansın Junior 250 25 18 - 70 24V 12Ah


 

Drucken
ELEKTRİKLİ BİSİKLET SCOTER BEYİN MODİFİYE SİTESİ EN İYİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER KALİTELİ ELEKTRİKLİ BİSİKLET AKÜLERİ
Ziyaret Sayısı: 75766 [Bugün: 19]
ELEKTRİKLİ BİSİKLET SCOTER BEYİN MODİFİYE SİTESİ EN İYİ ELEKTRİKLİ BİSİKLETLER KALİTELİ ELEKTRİKLİ BİSİKLET AKÜLERİ